WPS Writer као замена за Microsoft Word
Штампа

WPS Writer као замена за Microsoft Word


WPS Office

Microsoft Word представља програм за обраду текста и он је део Microsfoft Office програмског пакета који није бесплатан. Иако је Microsoft Office најпознатији програмски пакет намењен канцеларијском пословању, постоје и други програмски пакети исте намене. Поред OpenOffice и LibreOffice пакета који су потпуно бесплатни, у последње време све већи број корисника користи WPS Office који се показао као изузетно решење и као одлична замена за Microsoft Office.

WPS Office пакет садржи следеће програме:


WPS Writer

WPS Writer је део WPS Office пакета и служи за обраду текста. Кориснички интерфејс WPS Writer програма јако је сличан интерфејсу Word-а. Поред тога, WPS Writer одлично барата Word документима, што значи да ће у Writer-у отворени документи изгледати исто као и у Word-у.

interfejs


Преузимање

Верзија: 10.2.0.5908
Величина: 70.65 MB
Платформа: Windows
preuzmi


Упутство за инсталацију

Прво је неопходно да преузмемо WPS Office инсталациони фајл.
Након преузимања, инсталацију покрећемо двокликом на wps_office фајл.

1

Одмах по покретању инсталације појавиће се прозор у оквиру којег требамо кликнути на дугме Install Now

2

Након завршене инсталације, на Desktop-у ће се појавити три нове иконице:

3

 


Упутство за отварање новог документа

Креирање новог, празног документа вршимо тако што кликнемо на Writer опцију која се налази у горњем левом углу програма, па затим одаберемо опцију New, па кликнемо на опцију New Blank Document.

new


Упутство за снимање докумената у Word (.docx) формату

Веома је битно да документ који желимо да сачувамо буде компатибилан са Word програмом. Зато је важно да документе чувамо у Word тј. docx формату.
Снимање докумената у Word формату врши се тако што кликнемо на Writer опцију која се налази у горњем левом углу програма, па затим одаберемо опцију Save As, па кликнемо на опцију Microsoft Word 2007-2010 Document (*.docx).

savesasapetrovic
Саша Петровић