Претрага и преузимање слика са Интернета

Претрага и преузимање слика са Интернета


Приликом претраге и преузимања слика са Интернета, морамо водити рачуна о томе да слике буду високог квалитета тј. високе резолуције. У овом примеру преузећемо слику тигра, при чему ћемо користити Google Chrome прегледач и Google претраживач.

Прво ћемо отићи на Google страницу и у оквиру поља за претрагу унећемо реч "тигар".

5

Google ће нам приказати сличице које представљају резултат претраге. Када курсором миша пређемо преко сличица, на њима се приказује њихова резолуција. Што је резолуција већа, то је слика квалитетнија.

2

Определићемо се за слику високе резолуције. Да бисмо је преузели, потребно је да кликнемо на сличицу како би се отворила већа слика.
Преузимање вршимо тако што десним кликом кликнемо на већу слику и изаберемо опцију Save image as...

3

Отвориће се Save As прозор у оквиру кога бирамо локацију снимања слике и уносимо назив слике. За локацију ћемо одабрати Desktop, а слику ћемо назвати "Tigar". Кликом на Save дугме, слика ће бити сачувана на нашем Desktop-у.

4

Овим поступком смо на Desktop-у сачували слику "Tigar" резолуције 1440 x 1080 pixel-а.


Додатак

Приликом претраге, Google нам приказује слике различитих резолуција. Уколико желимо да нам Google прикаже само слике високог квалитета, потребно да кликнемо на опцију Alatke, након чега бирамо опцију Veličina и изаберемо опцију Velike.

5sasapetrovic
Саша Петровић


Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

nastavnikinformatike@gmail.com

Copyright © 2017. nastavnikinformatike.com